Besök vår webshop eller hämta i vår lagerbutik 25 min ifrån Stockholm City, i Söderby Park. Hämta själv! Välkommen att hämta din redan förbeställda order. Välkomna att boka tid!

KALKLITIR

Kalklitir är den fantastiska målarfärgen som alla har på sina läppar just nu. Den är verkligen en storfavorit bland inredarna och det har förstås sina anledningar. Kalklitir är en miljövänlig produkt som kommer från Island och den är gjord på vatten, kalk och pigment. Det bästa med denna produkt är, förutom att du kommer att älska den för att den är så vacker och ger en fantastisk yta och känsla i ditt hem, att du kan använda den på nästan allt. Du kan måla och förvandla möbler både inomhus och utomhus. Färgen ger ett resultat som får en matt lyster på dina målarobjekt. Beroende på hur mycket du tar i när du målar så blir det olika karaktär, målar du normalt med en bred pensel får du en struktur men tar du i och ”målar med mycket kraft” så blir strukturskillnaden mer tydlig. Det är såklart en smaksak vad man gillar bäst.

Karakteristiskt för kalkfärg är dess levande, skiftande och lite sidenmatta utseende där åldrandet sker naturligt och jämnt. 

Användningsområden
När du använder Kalklitir kommer slutresultatet att ge en känsla utav ett mer levande och betong likt utseende, vilket just nu är synnerligen ett modernt material i inredningen och trenden ser definitivt ut att bara fortsätta. Detta gör att du kan förvandla trista möbler till moderna betong-inspirerade möbler som är helt rätt i tiden, detta är en bra investering för dig och som du kommer vara lycklig över länge.

Produkten är dessutom lätthanterad, färgen är färdigpackad i vackra påsar om 1 kg pulver. I kg pulver mixas med 1,7 liter vatten och ger 2 liter färg. I påse om 1 kg räcker till 6-12 kvm. För att uppnå bästa resultat behövs två omgångar med färg. Torktiden på det första lagret tar ungefär 2-6 timmar beroende på hur torrt det är i utrymmet. Det andra lagret kan strykas på då första lagret har torkat. Färgen kan sparas i förslutet kärl i 1 år.

Det finns ett stort antal olika färger att välja mellan och ifall du känner dig osäker på vilken som passar bäst till ditt tilltänkta projekt, kan du be om att få köpa ett litet färgprov. Hittar man inte riktigt rätt nyans kan man såklart blanda två färger till en egen nyans, allt är möjligt med Kalklitir.Låt dig inspireras av denna härliga betongliknande färg och förnya ytor i ditt egna hem på ett ekologiskt och trevligt sätt. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns.

Kalklitir är speciellt lämplig för fuktiga utrymmen, tex källare och badrum. Färgen andas och den motverkar fuktskador. Kalklitir är känslig mot fläckar liksom all matt färg. Skillnaden mellan Kalklitir och målarfärg baserad på konstgjorda substanser som plast/latex är att Kalklitir är sandig och tillåter luften att gå igenom. Medan färg med plast/latexmaterial bildar en hinna på ytan och stänger inne eventuell fukt från väggen.

Hos Jb Home hittar du många färger utav Kalklitir, skulle du sakna någon kulör, hör av dig. Vi gör allt vi kan för att skaffa produkterna åt dig.

Jb Home är en personlig livsstilsbutik på nätet som omger oss utav ett gediget hantverk, det är de små skillnaderna i handtillverkade produkter, som ger objektet dess personlighet & liv. Vi vill att Du ska känna att ett besök hos oss är rofyllt och mysigt, personligt och inspirerande, glädjefullt och förtrollande. Vi har noga valt ut vårt sortiment och försöker handplocka leverantörer som är noga med att produktionen sker på ett bra sätt, både för människa och miljö. Viktigt för oss att vi bär med ett socialt ansvar och rättvisetänk. 

Instruktion och mer information
Kalklitir är en underbar färg med lite betongkänsla, rå men ändå mjuk. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Färgen är förpackad i vackra påsar om 1 kg pulver. 1 kg pulver mixas med 1,7 liter vatten = 2 liter färg. Kalklitir kan användas inomhus, utomhus och på möbler. Färgen ska målas med en bred pensel. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns. Hittar man inte riktigt rätt nyans kan man såklart blanda 2 färger till en egen nyans, allt är möjligt med Kalklitir!

Vi är stolta återförsäljare utav Kalklitir, Kalklitir är ett familjeägt företag, som har skapat en härlig miljövänlig produkt med rötter från Island. 

Kalkfärg är en helt naturlig produkt som ger en vacker matt finish. Går att måla inomhus, utomhus och på möbler. Ger en betongkänsla, rå och matt men ändå med ett mjukt intryck. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns. 

1 påse räcker till två strykningar på 6-10 m2.
Bland färgen med 1,7 liter kallt vatten.
Tillsätt halva påsen långsamt samtidigt när du blandar med en handvisp.
Låt stå. Tillsätt resten utav pulvret och blanda. Låt blandningen stå i 15 min. Därefter är färgen klar för målning. Använd en bred pensel. Använd INTE en roller.

Små tips att tänka på när du målar.
Kom ihåg att blanda färgen i mellan åt för att inte kalket ska sjunka till botten.
När du börjar måla andra lager blanda ordentligt.

Torktid:
För ett optimalt resultat bör kalkfärgen målas i två lager. 
Det första skiktet kommer att ta 2-6 timmar att torka beroende på luftfuktigheten i det rum där den appliceras. När det är torrt kan det andra skiktet appliceras.

Kalklitir fäster ej på spackel, använd en acrylic primer eller häftgrund eller annan akrylbaserad grundfärg (ej oljebaseras) innan du målar med Kalklitir.

Det finns många snygga färger. Tänk på att färgen du ser på din skärm kanske inte stämmer överens med verkligheten, då alla skärmar återger färger olika. För att se rätt färgnyans, så kan du köpa små handgjorda färgprover.

Här nedan kan du se en INSPIRATIONSVIDEO med Audur, en av grundarna till Kalklitir, på hur du målar med kalkfärg på bästa sätt.

Den första videon till vänster med Audur på hur du målar med kalkfärg på bästa sätt och den andra videon till höger med tips på hur du blandar till färgen.

      

Populära produkter i underkategorierna

checkout Till kassan
Produkter
Övrigt