Besök vår webshop eller hämta i vår lagerbutik 25 min ifrån Stockholm City, i Söderby Park. Hämta själv! Välkommen att hämta din redan förbeställda order. Välkomna att boka tid!

KÄHLER

Kähler är ett danskt varumärke som skapar eleganta keramikgods som ljusstakar, fat och vaser bland mycket mer. Företaget har en lång historia som sträcker sig hela 175 år bakåt i tiden.

Historien om företaget har sin start redan 1839, då den holsteinska krukmakaren Herman J. Kähler öppnade sin första keramikverkstad i Danmark. Verkstaden låg i den lilla staden Næstved i södra Danmark, nära Susåens utlopp.

Till en början drevs keramikverkstaden i liten skala och det var inte förens Hermans son, Herman A. Kähler, tog över verkstaden som keramiksagan tog fart på riktigt. När sonen tog över år 1875 började han framställa internationell konstkeramik, vilket var oerhört populärt.

Det lade också grunden till vad som skulle bli en av Danmarks största och mest framgångsrika keramikhistoria. Keramikverken finns dessutom att beskåda på utställningar och museer över hela världen.

Idag drivs Kähler under den danska arkitekten Frantz Longhi som under 2008 tog över rättigheterna. Vid denna tid började en ny, modernare resa som idag kännetecknar deras eleganta keramikgods. Det har också lett till att varumärket idag är en av Skandinaviens mest innovativa inom design.

Idag tillverkar man keramik som kombinerar det anrika kulturarvet med en modern design som fungerar både nationellt, men också internationellt. För att hylla sitt anrika ursprung och välbevarade hantverkt så tillverka de fortfarande all sin keramik för hand. På exakt samma sätt som för 175 år sedan.

Varje nutida produkt är alltså en hyllning till det förflutna, samtidigt som de också ger ett formstarkt avtryck i samtiden. Till och med glasyren och färgen på produkterna appliceras fortfarande omsorgsfullt för hand enligt traditionella arbetsmetoder.

Handla Kähler online hos Jb Home

Jb Home är din personliga inredningsbutik på nätet. Vi erbjuder ett stort sortiment av inredningsdetaljer som sätter en personlig prägel på ditt hem. Vi har därför valt att erbjuda ett brett sortiment av keramikgods från populära Kähler. Keramikgods som ger ditt hem en personlig och elegant touch.

Kähler ljusstake

I vårt sortiment hittar du bland annat ljusstakar som kan användas i alla typer av hem och utrymmen. Tack vare ljusstakarnas genomarbetade formspråk kan de användas både ensamma eller i grupp. Det är endast din fantasi som sätter gränser för hur du väljer att inreda.

Några av de mest populära modellerna är bland annat ljusstakarna Avvento, Globo och Ahlmann som finns i en mängd olika storlekar och färger.

Kähler fat

Utöver ljusstakar så erbjuder vi också andra produkter som fat, vilka har blivit väldigt populära med deras vackra design. Den modell som blivit allra populärast är Kähler Omaggio med dess svarta eller silvriga utförande. Ett vacker och handgjort fat som blivit näst intill en klassiker vid det här laget. 

Populära produkter i underkategorierna

checkout Till kassan
Produkter
Övrigt