Besök vår webshop eller hämta i vår lagerbutik 25 min ifrån Stockholm City, i Söderby Park. Hämta själv! Välkommen att hämta din redan förbeställda order. Välkomna att boka tid!

KALKFÄRG

Vi är stolta återförsäljare utav Kalklitir, Kalklitir är ett familjeägt företag, som har skapat en härlig miljövänlig produkt med rötter från Island. 

Kalkfärg är en helt naturlig produkt som ger en vacker matt finish. Går att måla inomhus, utomhus och på möbler. Ger en betongkänsla, rå och matt men ändå med ett mjukt intryck. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns. 

1 påse räcker till två strykningar på 6-10 m2.
Bland färgen med 1,7 liter kallt vatten.
Tillsätt halva påsen långsamt samtidigt när du blandar med en handvisp.
Låt stå. Tillsätt resten utav pulvret och blanda. Låt blandningen stå i 15 min. Därefter är färgen klar för målning. Använd en bred pensel. Använd INTE en roller.

Små tips att tänka på när du målar.
Kom ihåg att blanda färgen i mellan åt för att inte kalket ska sjunka till botten.
När du börjar måla andra lager blanda ordentligt.

Torktid:
För ett optimalt resultat bör kalkfärgen målas i två lager. 
Det första skiktet kommer att ta 2-6 timmar att torka beroende på luftfuktigheten i det rum där den appliceras. När det är torrt kan det andra skiktet appliceras.

Kalklitir fäster ej på spackel, använd en acrylic primer eller häftgrund eller annan akrylbaserad grundfärg (ej oljebaseras) innan du målar med Kalklitir.

Det finns många snygga färger. Tänk på att färgen du ser på din skärm kanske inte stämmer överens med verkligheten, då alla skärmar återger färger olika. För att se rätt färgnyans, så kan du köpa små handgjorda färgprover.

Här nedan kan du se en INSPIRATIONSVIDEO med Audur, en av grundarna till Kalklitir, på hur du målar med kalkfärg på bäst sätt.

Klicka på bilden nedan.

 

 

Populära produkter i underkategorierna

checkout Till kassan
Produkter
Övrigt