Besök vår webshop eller hämta i vår lagerbutik 25 min ifrån Stockholm City. Hämta själv! Välkommen att hämta din redan förbeställda order. Välkomna att boka tid!

Kalklitir REA

Du har väl inte missat att det är Kalklitir rea. Nu är det rea på Kalklitir hos Jb Home - din främsta inredningsbutik på nätet! Om du en tid funderat på att testa dessa enkla och fina kalkfärger skall du verkligen passa på att skaffa dig ett rejält lager av dem. De är lätt att förälska sig i. De här färgerna är så naturnära man bara kan få målarfärger och de innehåller endast kalk, vatten och färgpigment i underbara och mycket vackra toner. Dessa färger kommer från Island och är både lätta att använda och så gott som doftfria. På vår Kalklitir rea kan du passa på att fynda ett större lager av dessa vackra och jordnära färger. Det är alltid bra att ha detta hemma till hands så att du kan sätta igång att måla direkt när du känner för det. Det finns inget roligare än att förnya hemmet lätt och enkelt med lite ny färg på ytorna.

Karakteristiskt för kalkfärg är dess levande, skiftande och lite sidenmatta utseende där åldrandet sker naturligt och jämnt. 

Med Kalklitir färgen kan du måla både möbler, väggar och tak och du kan använda dem både utomhus och inomhus. Rör om i målarburken mellan varven så att inte kalken sjunker ner på botten och gör målfärgen klumpig och målarresultatet ojämnt. Använd en bred och stadig pensel och målning med en roller rekommenderas inte. Färgerna torkar på 2-6 timmar, beroende på temperatur och torrheten i utrymmet och efter att det första lagret har torkat kan ett andra lager färg strykas på. Detta rekommenderas för att slutresultatet skall vara snyggt samt mer täckande.

All Kalklitir ska målas med bred pensel. Kalklitir fäller inte, smular inte, färgar inte heller av sig om du går mot den. Färgen kan sparas i förslutet kärl i 1 år. Perfekt om man fått fläckar på väggen för att måla över enkelt.

Bekanta dig med de här färgerna om du inte ännu testat på dem. Om du tycker det är svårt att besluta om vilken av färgerna du tror skulle passa så går det utmärkt att beställa ett så kallat färgprov. Då ser du tydligare hur färgerna ser ut samt hur de passar in i ditt hem. Observera att nyansen på färgerna inte alltid överensstämmer med kulören på din datorskärm då datorskärmarna har olika upplösningar. Hittar du inte riktigt rätt nyans kan man såklart blanda två färger till en egen nyans, allt är möjligt med Kalklitir. Kalklitir är en miljövänlig kalkfärg som görs med respekt för människor och natur.

Produkter
Övrigt